Etnosporto žaidynės

Vilkaviškyje įvyko lietuviško ritinio respublikinio čempionato 4 turas! Savo jėgas išbandė ritinio klubai iš Kauno, Vilkaviškio, Kupiškio ir Plungės. Šį kartą ritinio varžybas stebėjo bei filmavo specialistai dirbantys pagal Lietuvos kultūros ministerijos finansuotą projektą apie nematerialų kultūros paveldą socialinių tinklų sklaidai didinti. Džiaugiamės suliaukią tokio susidomėjimo ir palaikymo. Tikimės, kad tai tik pradžia ir mūsų laukia dar daug tarpinstitucinio bendradarbiavimo valstybiniu lygiu vystant Lietuvos etnografinius tradicinius žaidimus.
2017 metais įvyko Pirmosios etnožaidynės, ko pasekoje susibūrus pirmųjų etnožaidynių entuziastams susikurė mūsų organizacija – Lietuvos etnosporto komitetas. Nuo pat pirmų organizacijos sukūrimo dienos vienas iš pagrindinių tikslų – siekti įtraukti etnosportą į Lietuvos mokyklų sporto programas.
 
Įdėta daug pastangų, kad lietuviški tradiciniai žaidimai kitaip vadinamu etnosportu būtų įtraukti į fizinio aktyvumo pamokas. Pamokose vaikai galės susipažinti su lietuvišku ritinu (istoriškai žinomu net Vytauto Didžiojo laikais!), muštuku, kyla, ristynėmis ir kitomis etnosporto šakomis kartu su populiariomis sporto šakomis kaip krepšinis, futbolas ir kiti.
 
Išsaugokime Lietuvos kultūrinį identitetą kartu!